Toll og moms

Her er en del råd som er med på å sikre deg en trygg netthandel. Så vårt råd er enkelt, følg disse!

Handler du på utenlandske nettbutikker for over 350 kroner kommer det i tillegg moms og i noen tilfeller toll. Det er unntak på moms for bøker fra utlandet.

Derfor blir varer kjøpt i utenlandske nettbutikker dyrere enn det du betaler direkte i nettbutikken. Men uansett blir det ofte ikke dyrere enn i Norge og ikke minst finnes ikke akkurat dette merket eller produktet tilgjengelig her.Toll- og avgiftsfrie kjøp hos utenlandske nettbutikker

Kjøp fra utlandet med vareverdi under kroner 350,- og gavesendinger fra privatperson til privatperson med vareverdi inntil kr 1000,-, er fritatt fra toll, moms og særavgifter med unntak av alkoholholdige drikkevarer og tobakk

Legg merke til at hvis forsendelseskostnader (frakt og forsikring) er spesifisert på forsendelsesdokumentene, vil disse legges til avgiftsgrunnlaget (NOK 350,-) før avgiftsberegning.

De fleste varer som du handler i en nettbutikk er fritatt for toll, men klær og tekstiler har en tollsats på 10,7%.

Eksempel på hva en vare vil koste deg:

Bestilling av vare(ikke klær eller mat) til 80 euro og total frakt på 5 euro fra utenlandsk nettbutikk.

Betaling i butikk: 630,70 norske kroner
Toll: 0,00 norske kroner
Merverdiavgift (25%): 157,68 norske kroner
Fortollingsgebyr: 158,00 norske kroner (Postens sats pr.01.11.2017)
Sum etter fortolling: 945,38 norske kroner

Nyttige linker:

Les mer om Toll og moms ved netthandel på Toll.no

Importkalkulator ved netthandel

Slik handler du lurt fra utenlandske nettbutikker:

  1. Bestill varene i flere porsjoner slik at hver enkelt del blir under 350 kroner. Dette kan være lurt hvis frakten er gratis eller lav.

    En del utenlandske nettbutikker har tilpasset seg den norske grensen for toll og mva. Nettbutikker som Play.com deler opp dine sendinger slik at du kommer under 350 kroner.