Kredittkort og forbrukslån

Det er lurt å bruke kreditkort til netthandel. Det gir deg beskyttelse hvis du av ulike grunner ikke skulle få varene dine, hvis det er mangler butikken nekter å rette og du kan dessuten få reiseforsikring ved bestilling av reiser.

Men det er viktig å bruke kreditkortet ditt på en lur måte. Her går vi gjennom de viktigste tipsene.

  1. Bruk ikke mer enn du vet du kan betale tilbake ved neste regningsforfall.
  2. Betal alt du skylder ved første forfall.
  3. Ikke øk din egen økonomi ved bruk av kredittkort. Reduser heller forbruket!

Lur bruk!

Kort fortalt bør du bruke kredittkort ved netthandel og ved bestilling av reiser. Du får ofte 45 dagers gratis kredit og reiseforsikring på kjøpet. Du kan også få rabatter på bensin og annet. Det er forskjellig fra kredittkort til kredittkort. Når kredittkortregningen kommer betaler du hele det skyldige beløpet.

  • hvis du ikke klarer å betale fullt beløp bør du alikevel prøve å betale så mye som mulig. Rentene på kredittkort er nemlig høye.
  • ikke oppta nye forbrukslån eller opprett nye kredittkort for å betale kredittkortregningen. Ta heller tak i dine betalingsproblemer og lag et budsjett du kan leve etter inntil du har løst disse. Innse at du har et problem og søk hjelp hvis du føler at du ikke kommer noen vei.

Finansportalen har en glimrende veiviser som forteller deg hvordan du kan komme deg ut av betalingsproblemer.

  • hvis du bruker eFaktura må du huske å endre slik at de ikke bare trekker minstebeløpet som ofte bare er noen få hundrelapper.

Forbrukslån

Forbrukslån er lån du kan få uten sikkerhet. Disse går typisk til forbruk eller innkjøp av gjenstander til hus / hytte. Siden kredittyter ofte har liten sikkerhet i disse lånene er ofte renten og lånekostnaden høy.

Det er derfor gunstig å ikke oppta slike lån. Hvis du absolutt må gjøre det, må du ha en plan på hvordan du kan betale disse tilbake raskt.